Glasräcken på hälsomässa

Sist jag var på en mässa för hälsoprodukter, träffade jag en tjej vid glasräckena i den stora mässhallen. Hon var där för att prata om friskvård på företag. Som ett led i företagshälsovård kan man ta in en föreläsare, som kan berätta om egna upplevelser för att inspirera till nytt tänkande och aha-upplevelser. Detta tar man sedan med sig både hem och tillbaka till jobbet. Det ger dessutom en delad upplevelse som kan ge upphov till diskussioner på raster, menade tjejen.

Vi pratade borta vid glasräckena en bra stund innan vi beslutade oss för att lämna dem och äta. Glasräcken var fulla med glaskonst och kanske därför de blivit en sådan samlingspunkt. Tjejen hetter Kattis och fortsatte berätta om både fysisk och mental friskvård.

Det ena tenderar att leda till det andra när man väl börjar praktisera det. En sund själ i en sund kropp som det heter. Beroende på företagets storlek kan man bjuda in någon till egna lokaler eller hyra in sig i en större. Man kanske kan höra sig för med andra företag i närheten, ifall man vill slå sig ihop och därmed kunna ta in någon som kanske kostar lite mer. En bra idé är att kombinera detta med med mat, fortsatte Kattis, medan hon högg in på den goda köttbiten.  Varför inte kombinera middagen med att ha firmafest i samband med föreläsningen, när man ändå befinner sig i en festlokal? Nej, det kan jag inte säga något negativt om. Jag får åka hem och prata med de anställda :-). 

Jag hade en trevlig dag med Kattis och återvände till glasräckena för att möta upp min skjuts hem. Han var försenad och jag fick tillfälle att beundra de fina och färgglada räckena. Här kan man lära sig mer om glasräcken: Vertigo Glas. Jag tror att det kan bli ett sådant hemma vid altanen hos oss. Fast det blir en annan historia….